Дубровник с полет от Варна - 4-дневна самолетна екскурзия

ДУБРОВНИК – ПЕРЛАТА НА АДРИАТИКА

/директен чартърен полет от Варна/
13.10 – 16.10.2014 г.
4 дни / 3 нощувки


ПРЕДИМСТВАТА В ТАЗИ ПРОГРАМА:
•    Директен чартърен полет Варна – Дубровник - Варна
•    Избор на хотели от различна категория
•    Възможност за допълнителни екскурзии в Дубровник, Котор и Будва, о-в Корчула
•    Разумно съотношение качество – цена
•    Персонално отношение към всеки клиент
•    Водачът на групата пътува от летище Варна и е заедно с туристите през целия престой в Хърватска и Черна гора

ПРОГРАМАТА на самолетната екскурзия до Дубровник с полет от Варна:

1 ден, ВАРНА – ДУБРОВНИК
В 08:00 полет от Варна за Дубровник. Трансфер и настаняване в хотела. След обяд – обзорна екскурзия срещу допълнително заплащане из Стария град на Дубровник.
Това е истински музей на открито, където по време на разходката из стръмниите каменисти улички на града ще видим една от най-величествените сгради – тази на Францисканския манастир, Палатата на ректорите, Доминиканския манастир с богатата му колекция от средновековни стенописи, Градската катедрала, Двореца „Спонза” от ХVІ век – бивша митница, превърната днес в едно от най-големите хранилища на архиви в света, Правителствения дворец – архиптектурен шедьовър от ХV век, Колоната на Роланд, където глашатаят е оповестявал решенията на Сената и се е издигал флагът на Дубровнишката република, Синагогата – най-старата в света, Фонтана на Онуфрий и други забележителности.
Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

2 ден, ДУБРОВНИК – ЧЕРНА ГОРА – ДУБРОВНИК
След закуска отпътуване за Черна гора, където в рамките на целодневна екскурзия /по желание,  срещу допълнително заплащане/ ще посетим едни от най-красивите градове на тази страна: Пераст, Котор и Будва. Ето подробности за тази Черногорска палитра:
ПЕРАСТ или още БОКА КОТОРСКА е разположен в района на Которския залив. Има стара история, славата на моряшки град и средище на богати и образовани хора. Свидетелства посочват, че по време на Венецианската република тук са живеели над 1600 души, а флотата на града е наброявала...100 кораба! Край Пераст се намират два острова, на един от които е изградена забележителната църква „Богородица на Скалата”.
КОТОР се намира в югоизточната част на Черна гора. Стараото пристанище и градската стена са дали основание да бъде вписан в листата на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Повече от три столетия градът е бил под влиянието на Венеция и това се отразява върху архитектурния му стил. Котор е свързан и с българската история. В края на Х век е завладян от войските на цар Самуил и бил включен в състава на Първото българско царство до самия му край.
БУДВА е населен още от дълбока древност. Основан е от финикийците, наследява две големи цивилизации – на Древна Гърция и Рим, през Средновековието пък близо 300 години е във владение на Венеция. Красивото адриатическо крайбрежие, на което е разположен градът, е известно като Будванската Ривиера.

Завръщане в Дубровник. Нощувка.

3 ден, ДУБРОВНИК – ОСТРОВ КОРЧУЛА – ДУБРОВНИК
Закуска. По желание – срещу допълнително заплащане, целодневна екскурзия до остров Корчула, известен като ОСТРОВЪТ НА МАРКО ПОЛО. 
Да, тук е родното място на знаменития пътешественик. Това е един от най-хубавите острови на Адриатика, известен с черните си борове, маслиненото олио и прекрасните вина, произвеждани от обширните лозови масиви. Най-популярното вино тук е бяло и носи марката „Пошип”. До остров Корчула ще стигнем с ферибот. Главният град на острова е обкръжен от крепостна стена с 8 кули, и тук витае духът на Средните векове. Може би това е причината и за най-известната местна атракция – бойните танци с мечове под съпровода на далматинската музика. На връщане ще се отбием в семейна винарна в селището  Приздрина, където ще дегустираме от местните вина. 
Завръщане в хотела в Дубровник. Нощувка.

4 ден, ДУБРОВНИК – ВАРНА
Трансфер до летището и полет за Варна в 14:00. Кацане в морската столица в 16:30.

Пакетнa ценa:  от 379 евро/ 741 лева



Хотел и настаняване
Човек в
дв. стая
Единична
стая
Доп.
легло
Дете
2-12 г
Допл. вечеря
Hotel Тirena/Valamar Club/ Dubrovnik 3* - www.valamar.com





Hotel Valamar Argosy/ Valamar Lacroma Dubrovnik  4*- www.valamar.com





Hotel Dubrovnik President 5* - www.valamar.com





  

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
-    Самолетен билет Варна- Дубровник – Варна
-    Трансфер летище – хотел – летище
-    3 нощувки със закуски в хотел по избор -3, 4 или 5*
-    Екскурзоводско обслужване
-    Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек
-    Водач

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-    Летищни такси – 50 евро към 19.02.2014  - заплащат се задължително и подлежат на препотвърждение
-    Екскурзии  срещу допълнително заплащане:
-    Панорама на Дубровник – 27 евро
-    Черногорска палитра, с включен обяд -52 евро
-     Корчула – островът на Марко Поло, с включен обяд - 62 евро
-    Входни такси за посещаваните обекти
-    Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 години – 5 лв
-   Застраховка „Отмяна на пътуването” с ЕВРОИНС – около 2,5 % от пакетнита цена. 
-   Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.


ОРИЕНТИРОВЪЧНИ входни такси :
ДУБРОВНИК
Княжеският дворец в Дубровник - 6.00 ЕUR на човек
Францискански манастир – 5.00 ЕUR на човек
Доменикански манастир - 5.00 ЕUR на човек

КОТОР
Катедралата – 3.00 ЕUR, на човек

ПЕРАСТ
Остров Богородица на скалата - 5.00 ЕUR на човек

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзиите – 30 човека

Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни. Записват се в България, месец преди отпътуване.

Минимален брой участници за осъществяване на програмата – 90 човека. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 14 дни преди датата на отпътуване.

Условия за записване:
-    Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
-    Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване


* * *
Наричат Дубровник „Перлата на Адриатика”. И наистина, малко са градовете в Европа, събрали на едно място – край яките крепостни стени и кули, край сините морски води, такова голямо и автентично богатство от епохата на Средните векове и Ренесанса, толкова разообразни архитектурни стилове в изграждането на прекрасните дворци, църкви и къщи, такава атмосфера и жизнен дух, които дори жестоките бомбардировки преди повече от 20 години не успяха да сломят. Напротив, днес Дубровник е световноизвестен туристически център под закрилата на ЮНЕСКО. Тук се стичат хиляди туристи от всички краища на света и разнасят славата на града, както в старите времена дубровнишките търговци са печелили доверие и са изпълнявали мисията си на достоен „бизнес” партньор на великите сили от европейския континент и Изтока. Да не забравяме, че една от тях е била и България – лично цар Иван Асен ІІ дарява Дубровник с грамота, даваща право за търговия с Второто ни българско царство. Предлагаме ви една визита на този великолепен град с директен чартърен полет от Варна.





#20